lauantai 22. syyskuuta 2012

Sienimuhennos nieriälle

Kangasrouskuista valmistin tänään muhennoksen  uunissa kypsennetylle nieriälle.

Kokonainen nieriä uunissa kypsytettynä
Uunijuurekset
Sienimuhennos

4 dl ryöpättyjä kangasrouskuja pilkottuna
1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
reilusti voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kasvislientä
ruususuolaa, mustapippuria
1/2 prk smetanaa
Hienonna sipulit ja sienet. Sulata voi pannulla pähkinäiseksi. Kuullota sienisilppu ja sipulisilppu voissa , kunnes neste on haihtunut. Mausta seos.
Lisää  vehnäjauhot kylmään kasvisliemeen ja sekoita sieniseokseen. Anna kypsyä 5 minuuttia.
Lisää smetana ja hauduta pari minuuttia.  Tarkista vielä maku mausteiden suhteen.
Tarjoa uuninieriän tai muun kalan kera.
Uuninieriän sisään sujautin tuoretta tilliä, voita, sitruunamehua, suolaa ja valkopippuria.
Uunijuureksina oli porkkanaa, palsternakkaa ja lanttua. Mausteina ripaus oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, paprikaa ja rakuunaa  sekä murskattua valkosipulia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.