lauantai 8. syyskuuta 2012

Sienikeitto kangasrouskuista

Tänään pieni askarteluryhmämme lähti metsään. Satoi koko päivän ja puolukoiden poimiminen jäi vähäiseksi. Samoilimme ja nautimme tutuista metsämaisemista. Löysimme sieniä jonkun verran. Kanttarellit puhdistin ja ne odottavat huomista päivää, jolloin valmistan niistä jotain. Piknik metsässä oli oikea herkkuhetki kaikessa yksinkertaisuudessaan.
Kangasrouskut sen sijaan pääsivät tänään jo keittokattilaan. Ensin huuhtomisen jälkeen keitin niitä 15 minuuttia ja huuhtelin kylmän veden veden läpi. Sen jälkeen kangasrouskut pääsivät keittokattilaan. Tuli oikein maukas keitto ja  ensimmäinen kangasrouskuista tekemäni.

Sienikeitto kangasrouskuista
300 g tuoreita, esivalmisteltuja kangasrouskuja, (huuhtelu ja esikeitto 15 min ja huuhtelu)
1/4 osa isosta kesäsipulista silputtuna
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
6-7 dl maitoa
1 dl kermaa
valkopippuria, merisuolaa, persiljaa
Pilko sienet, ota sivuun muutama sievä sieni keiton koristeeksi. Silppua sipuli. Kuullota sieni/sipulisilppu tirisevässä voissa kattilassa. Sekoita valkopippuri ja suola vehnäjauhoihin  ja lisää seos sieni/sipulin joukkoon kattilaan. Sekoita hetken aikaan. Kaada maito kattilaan. Anna keiton kiehua hiljakseen muutaman minuutin ajan. Soseuta. Lisää kerma ja kiehauta keitto.
Ruskista sivuun otetut sienet voinokareessa. Annostele keitto, nosta päälle sienet ja persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.