maanantai 24. syyskuuta 2012

Äyriäispasta

Nyt oli annettava hieman periksi periaatteelle, että jauhoja ei syödä. Kun löysin pakasteesta äyriäispussin, niin eipä sitä oikein muutenkaan saanut syötyä kuin pastalla. Vielä oli täysjyväspagettia jäljellä ja se purkki tyhjeni nyt.
Oli ihan hyvää pastaa. Paino on pudonnut vaikka olen vähän lipsunut aiheesta. Siis olen leiponut  ja kastikkeeseen olen sujauttanut muutaman lusikallisen jauhoja. Kuitenkaan ei ole tullut mässäiltyä pullahiiren lailla.

Äyriäispasta

1 pkt merellisiä äyriäisiä pakasteena
sipuli 
2-3 valkosipulinkynttä
kasvislientä
voita ja rypsiöljyä
1/4 prk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
vajaa desi kermaa
1/2 dl smetanaa
juustoraastetta  ja persiljaa
Käsittele huoneenlämmössä sulaneet äyriäiset paahtamalla rypsiöljyssä kuumalla pannulla muutama minuutti. Lisää kasvislientä ja jatka kypsentämistä viitisen minuuttia. Neste saa haihtua. Lisää pannulle voita  ja silputut sipulit. Kuullota, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää silputut aurinkokuivatut tomaatit sekä hieman öljyä tomaattipurkista. Mausta. Lopuksi sekoita joukkoon kerma ja smetana. 
Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja kaada spagetti pannulle . Sekoita kastikkeeseen.  Raasta pinnalle juustoa ja ripottele persiljaa.

3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  2. Pasta oli vaihteeksi hyvää.

    VastaaPoista
  3. Ymmärrän tuon lipsun hyvin. Ruokablogia on vaikea pitää ilman jauhoja. Vasta nyt olen huomannut kuinka paljon jauhoja käytetään ruokaohjeissa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.