lauantai 1. syyskuuta 2012

Kuhaa kanttarelleilla - Juuressipsit

Torilla oli vielä kanttarelleja ja ostin niitä. Ajattelin, että kanttarellit sopivat miedon kalan kanssa hyvin. Valitsin kuhaa. Ateriasta tuli yksinkertainen ja kevyt.
Innostuin juuresten kuivaamiseen, kun huomasin Maku-lehdessä kivan ohjeen siitä. Juuressipsit maistuivat juuri sopivilta naposteltavaksi.

Kuhaa kanttarelleilla
Höyrytetty kukkakaali
Puhdistin ja paloittelin kanttarellit. Paistoin ne voissa, lisäsin joukkoon silputtua kesäsipulia. Maustoin ripauksilla maldon-suolaa ja mustapippuria. Kun sienistä on neste haihtunut, lisäsin tilkan kermaa.
Kuhafileet paistoin voissa. Maustoin maltillisesti suolalla ja valkopippurilla. Nopea paistaminen molemmin puolin, jotta fileet eivät kuivu. 
Lisukkeeksi höyrytettyä kukkakaalia ja porkkanalastuja.
Juuressipsit
3 porkkanaa
2 naurista
pala lanttua
2 tl suolaa
1/2 rkl paprikajauhetta
Pese juurekset ja kuori ne. Viipaloi juurekset ohuiksi esimerkiksi vihannesleikkurilla. Nosta viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille vieri viereen. Pidä sipsejä 125-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Ota sipsit pois uunista ja mausta ne.  Vähennä lämpö 75-asteeseen  ja anna lastujen olla uunissa vielä 3-4 tuntia, kunnes ne ovat rapeita.  Pidä luukku hieman raollaan  kuivattamisen aikana.  Kiertoilmauunissa voi kuivattaa useita peltejä yhtä aikaa.
Säilytä sipsit kuivassa paikassa valolta suojattuna. Sipsit säilyvät useita kuukausia.
Napostele sellaisenaan tai sipsikastikkeen kera. 

3 kommenttia:

  1. Kuha on kala meidän makuumme, ja mikäs sen parempaa olisi, kuin kantarellit sen kanssa! Usein tulee kesällä syötyä tätä herkkua, kun kalastusta ja sienestystä tulee harrastettua miehen kanssa.

    VastaaPoista
  2. Melody,
    Kuha on mieto ja hyvä kala, ei vaadi paljon mausteita ja parasta se on voissa paistettuna.

    VastaaPoista
  3. Voisikohan noita juuressipsejä tehdä vihanneskuivurilla vai jäävätköhän liian nahkeiksi?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.