keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Lindströmin silakkapihvit

Satatuhatta on nyt ylittynyt. Juhlistin tätä rajapyykkiä silakkapihveillä. Sysäyksen sain hs.fi ruokasivustolta. Kun avasin sen muutama päivä sitten, ensimmäisenä komeilivat nämä otsikon silakkapihvit. Tosin mukaelin ohjetta oman mieleni mukaan. Osaksi syynä oli se, että korppujauhoja ei ollut riittävästi ja kaprikset ja oliivit korvasin suomalaisella tillillä. Kaupassa huomasin esikeitetyt punajuuret ja otin niitä, hylkäsin siis etikkapunajuuret. Kylläpäs tuli hyvää ruokaa, totean itse kuin Innon sisustajat sisustuksistaan.

Kuten eilisessä postauksessani totesin, muistan 100 000:n kunniaksi kommentoijia pienellä keittiöaiheisella lahjalla. Canelia sinä olet mukana. Jos hyvin käy, saat ainoana kommentoijana jotain Menulta ja Josheph Josephilta. Ei ilmeisesti tarvitse nostella yhtään arpalippua. Tätä minä ajattelinkin ja toivotan onnea itselleni. Muuten mainitsin eilen palaavani uuteen blogiin, piti olla tietysti uuteen postaukseen täällä Kotona. Jos kommentteja tulee, olette mukana arvonnassa. Katkaisen jossain vaiheessa kommenttitulvaan ja postitan pikkupaketin.

Lindströmin silakkapihvit (2 annosta)

300 g silakkafileitä
3/4 dl ruokakermaa
1 dl ruisjauhoja + korppujauhoja
1 sipuli
1 iso tai 2 pientä esikeitettyä punajuurta
2 tl suolaa
mustapippuria muutama rouhaisu
1 muna
tilliä

Poista silakkafileistä nahka. Hienonna fileet pikkusilpuksi. Kaada ruokakerma kulhoon (ap ohjeessa oli kermaviili) ja sekoita joukkoon ruis-korppujauhoseos. Anna turvota.
Hienonna sipuli ja raasta punajuuret. Sekoita hyvin kaikki ainekset ja mausteet kulhossa. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla öljyssä kypsiksi.. Käytin ohukaispannua, mutta kääntämisen kannalta voi tavallinen pannu olla helpompi. Nostelle pihveille tuoretta tilliä. Tarjoa keitettyjen perunoiden, porkkanoiden, herkkukurkkujen ja salaatin kera.

8 kommenttia:

  1. tätä ohjetta pitää kokeilla. Nam ja maiskis...

    VastaaPoista
  2. Onnea hurjasta kävijämäärästä!!!

    Ja anteeksi kun ei tule aina kommentoitua. On niin paljon blogeja ja niin paljon juttuja, aina ei ehdi. Mutta silloin tällöin edes..

    VastaaPoista
  3. Krisse vaarala,
    Kannattaa kokeilla. Hyviä ja kevyitä ovat.

    Sooloilija,
    Ei sinun tarvitse pyytää anteeksi.
    Mukava kun käyt. Minullakin on huono omatunto, kun en jaksa aina kommentoida.

    Kiitos kun kävit. Nyt tulee vähän arvottavaakin.

    VastaaPoista
  4. Krisse Vaaralalle vielä, kommenttisi on kuljettanut sinutkin mukaan arvontaan.

    Kaikki tämän blogin kommentoijat ovat siis myös mukana.

    VastaaPoista
  5. korjaus siis tämänkin postauksen kommentoijat.
    Olenpas minä nyt hajamielinen.

    VastaaPoista
  6. Tykkään Lindströmeistä ja silakkapihveistä, joten täytyykin kokeilla tätä joskus. Punajuuriruuat ovat vielä niin kauniin värisiäkin!

    VastaaPoista
  7. Onnittelut kävijälukemasta! - Mielenkiintoinen yhdistelmä ja resepti! Voisin myös kokeilla, sillä pidän punajuuresta.

    VastaaPoista
  8. En ollut vähän aikaan ollut tässä ruokablogissasi ja tämä meni sivun suun,mutta ehtii tässä kuitenkin onnitella,eli paljon onnea hienon kävijämäärän johdosta Arleena!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.