lauantai 3. lokakuuta 2009

Kanttarellirisotto ja savulohta

Syksyn viimeiset kanttarellit upposivat tänään risottoon. Risotto oli täyteläistä ja olisi käynyt salaatin kera ateriasta ilman mitään lisukkeita. Mutta kalatiskillä en voinut vastustaa vasta savustettua lohta. Optimistena ajattelin kuinka se maistuu risoton kanssa. Mutta ei, ei ja ei, en enää osta savulohta tiskistä. Lohi oli suolatonta. Voitte kuvitella, mitä suolan puuttuminen vaikuttaa makuun. Mautonta mössöä. Vaikka lisäsin suolaa, maku oli menetetty ja mausteet tipotiessään. Harmittaa, kun en ostanut ahvenfileitä ja valmistanut ne itse tutussa keittiössäni.
Vahingosta viisastuu. Risotto oli hyvää.

Kanttarellirisotto

1 l kanttarelleja
1 iso sipuli
4 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl kasvislientä
suolaa, mustapippuria
1 dl ruokakermaa
öljyä
juustoraastetta

Puhdista ja pilko kanttarellit. Kypsennä niitä pannulla, kunnes niistä haihtuu neste. Jätä kanttarellit odottamaan.Silppua sipuli ja kuullota sitä öljytilkassa. Lisää riisit ja kuullota ne läpikuultaviksi.

Lisää erissä kiehuvaa kasvislientä, kun neste on imeytynyt lisää uusi erä. Mausta risotto ja lisää kanttarellit. Voit lisätä nokareen voita tässä vaiheessa. Lisää kerma ja sekoita. Lisää lopuksi juustoraaste. Valkoviini on klassinen risottoon alkuvaiheessa lisättävä neste, mutta nyt en käyttänyt sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.