Sitruunaiset broilerikoivet

50 g sulatettua voita
4 rkl Dijon hunajasinappia
3 rkl sitruunamehua (puristettu)
1 rkl ruokosokeria
2 tl paprikajauhetta
3 rkl unikonsiemeniä
suolaa, mustapippuria
Sekoita voi, sinappi, sitruunamehu, sokeri ja paprikajauhe keskenään kulhossa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita koivet lihapuoli alaspäin uunivuokaan.
Voitele seoksella nahkapuoli reilusti ja paista uunin 200-asteessa 15 minuuttia. Ota vuoka uunista ja käännä koivet ympäri. Voitele lopulla voi/sinappiseoksella ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Laita takaisin uuniin ja jatka paistamista noin 15 minuuttia tai niin kauan kunnes liha on läpikypsää.
Valmistin broilerin seuraksi samassa uunissa lohkoperunoita. Pestyt perunat lohkotaan. Ripotellaan päälle öljyä ja mausteina suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta, käännellään.
Mozzarellasalaatti

Joukkoon sitruunaöljykastike, mausteina valkosipulimurskaa, suolaa, ripaus sokeria ja mustapippuria.
Nayttaapa herkulliselta. Ma en ole koskaan tehnyt lohkoperunoita, tai olen kokeillut enka ole onnistunut, ne ovat aina jaaneet raa'aksi sisalta.
VastaaPoistaMinä kans kuulun näihin jotka marinoivat itse lihat aina :) Ero kaupan marinoidun ja omatekemän välillä on iso, koska lihakin taitaa olla marinoimattomissa parempiplaatuista ja tuoreempaa...
VastaaPoistaHyvältä näyttää sinun broileri ja nuo lohkoperunat :)
Susa,
VastaaPoistaLohkoperunat ovat niin helppoja, kypsyvät uunissa itsekseen.
Risulinna,
VastaaPoistaMinä olen kiertänyt marinoidut aina kaukaa, niistä ei tiedä mitä siihen marinaadiin on laitettu.
Kyllä maksa, munuaiset ja sydän niitä parhaita ja halvimpia ovat. Niistä saa tehtyä ihan uskomattoman herkullisia ruokia... ja toisin kun kanankoivissa, niissä on hävikki valmistettaessa todella pieni.
VastaaPoista