tiistai 17. helmikuuta 2009

Makaronilaatikko


Kävin tänään läpi jääkaapin ja kuivakaapin. Olin päättänyt valmistaa päivällisen kaapista löytyneistä raaka-aineista. Päädyin makaronilaatikkoon, joka sai tavallisuudesta poikkeavan kokoonpanon.








Makaronilaatikko

4 dl pientä pastaa
2 pienehköä sipulia
4 rkl aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
n 100 g pekonia (Atria)
2 kananmunaa
5 dl rasvatonta maitoa
3 tl paprikajauhetta
2 tl maustepippurijauhetta
1 tl suolaa

Keitä pasta suolatussa vedessä ohjeen mukaan. Ruskista pekoni keskilämmöllä ilman rasvaa. Silppua sipulit ja kuullota ne pannulla. Pilko aurinkokuivatut tomaatit silpuksi.

Sekoita kananmunat ja maito ja lisää joukkoon mausteet. Kokoa laatikko vuokaan, alimmaiseksi kerros pastaa, aurinkokuivatut tomaatit, pekoni, sipulit. Kaada päälle kananmunanesteseos. Kypsennä 200-asteessa noin 40 minuuttia.
Valmistin laatikon lisukkeeksi valkokaalisalaattia. Suikaloin valkokaalin ja mehustin sen jogurttikastikkeella, jossa jogurttia, sokeria, suolaa, mustapippuria ja hunajasinappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.