Lihapata uunissa

Kaada päälle pannun huuhdeliemi ja vettä senverran, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi padan päälle ja nosta kypsymään uuniin 170-asteeseen. Loppuvaiheessa poista kansi ja anna padan kypsyä ilman kantta noin puolisen tuntia. Kypsymisaika on noin 2,5 -3 tuntia.
Siivilöi liemi ja suurusta se kastikkeeksi tummalla maizenasuurusteella. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Jälkiruoka oli kepeä lihapadan jälkeen, mutta sopihan se. Tämä pannacotta on helppo ja nopea, mutta valmista se hyvissä ajoin hyytymään.
Valkosuklaapannacotta mansikoilla

2,5 dl maitoa, meillä oli vain rasvatonta
0,5 dl sokeria
70 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
3 liivatetta
mansikoita
Kiehauta Flora, maito ja sokerit. Murustele joukkoon valkosuklaa, hämmennä kunnes suklaa on sulanut. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja liota kuumaan vesitilkkaan. Kaada sekoittaen norona seoksen joukkoon. Annostele pannacotta jälkiruokakulhoihin ja anna hyytyä kylmässä noin 3-4 tuntia.
Nostele pinnalle juuri sulaneet mansikkalohkot tai lohkoa tuoreita mansikoita. Ripottele pinnalle vielä valkosuklaamurusia.
Pannacotta oli juuri niin hyvää kuin sen pitääkin olla. Kerman korvaaminen Floralla ei tuntunut maussa.
Täytyy kysyä, että minkälainen kamera sulla on? On meinaan aina niin ihania kuvia sulla. Kuvaajallahan voi tietysti muutenkin olla taito hyppysissään. (:
VastaaPoistaMinulla on Sony-digikamera. Käytän Picasa-kuvankäsittelyssä.
VastaaPoistaKuvaan asetuksella Suuri herkkyys lähikuvat.
Joskus onnistuvat paremmin ja joskus taas ei, riippuu hyvin paljon valosta. Salamalla en kuvaa koskaan.
Keittiössä ovat halogeenivalot, olen todennut, että se on hyvä valo kuvauksessa.