torstai 18. syyskuuta 2008

Juurikasmuhennos ja sienet

Kevyttä kasvisruokaa on ilo syödä. Juurekset maistuvat juuri nyt maukkailta. Sienet ovat sopiva kumppani tälle muhennokselle.

Juurikasmuhennos

1 kg lanttua
2-3 porkkanaa
5-6 perunaa
1 kasvisliemikuutio
2 dl vettä
oivariinia (tai voita)
suolaa ja pippuria
Kuori lantut ja porkkanat, pilko ne ja keitä noin 20 minuuttia. Pilko ja kuutioi perunat. Keitä vielä 20 minuuttia juuresten kanssa. Kaada osa vedestä pois, säästä osa liemeen. Soseuta kaikki ainekset. Lisää kasvisliemikuutio ja keitinliemi sekä oivariini, pippuri ja suola.

Kuullota silputtu sipuli pannulla, lisää paloitellut sienet. Kuullota kunnes sienten neste on haihtunut. Mausta yrttisuolalla. Vähässä rasvassa sienet pysyvät napakan kiinteinä. Tarjoa juurikasmuhennoksen kanssa. Kasviksina on tomaattia, kesäkurpitsaa ja kurkkua.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.