maanantai 18. joulukuuta 2017

Lohifileet uunissa

Eilen valmistin lohifileet uudella tavalla.
Ruoka kypsyi uunissa nopeasti ja vaivattomasti.
Hyvä kompinaatio. 

Lohifileet uunissa 2 annosta

500 g lohifilettä
2 rkl rypsiöljyä
merisuolaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
1 tl tilliä, 1 tl rakuunaa, 1 tl sokeria

Leikkaa lohifilee kahdeksi pihviksi. Jätä nahka.
Mausta suolalla. Sekoita mausteet öljyyn.
Sivele mausteseos lohen ns lihapintaan.
Anna maustua 30 minuuttia.
Kypsennä nahkapuoli alaspäin  uunin 200-asteessa n 20 minuuttia.
Kokeile kypsyys.
Lisukkeeksi lohkoperunat. Sekoita rypsiöljyyn suolaa, paprikajauhe,
rouhaisu mustapippuria. Levitä perunoille. Nosta samaan uuniin lohen kera.
Salaatti rucolaa, oliiviöljyä, sitruunamehua, mustapippuria.
Lisää mukaan pilkottua paprikaa.

Nostele lopuksi lautasille mustapippurilla ja paprikalla maustettua 
creme fraichea


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.