lauantai 11. elokuuta 2012

Täytetty possunsisäfilee - Vadelmakakkua

Ostin possun sisäfilettä. Mietiskelin, että sen voisi valmistaa hieman uudella tavalla . En nyt keksinyt kovin järisyttävää uutta tapaa. Täytettynä olen kyllä aikaisemmin tehnyt, mutta en tällä täytteellä.  Lieneekö tämä maailman ensimmäinen kerta tällä täytteellä. Hyvää ainakin lopputulos oli.
Vadelmia oli torilla, vaan ei mustikoita ja mansikoita. Olisivatko jo loppuneet tältä päivältä. Valmistin valmiista kauramurotaikinasta kakkuset muffinsivuokiin.  Sainpa senkin pakasteen käytettyä. Kakkusista syntyivät annoksittain jälkkäriksi vadelmakakut.

Täytetty possunsisäfilee
Haudutetut nauristikut
Poista fileestä kalvot. Halkaise filee viiltämällä keskeltä sen verran syvä viilto pituussuunnassa, että saat fileen levälleen. Anna fileen lämmetä huoneenlämmössä täytteen teon ajan ja pitempäänkin. Ripottele fileelle suolaa ja mustapippuria.
Täyte
Vajaa purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 omena
kuivattua persiljaa ja rosmariinia
voita ruskistamiseen
Silppua  aurinkokuivatut tomaatit ja raasta kuorittu omena. Sekoita tomaatti ja omenaraaste, lisää joukkoon mausteet. Levitä seos fileelle ja rullaa tortun tapaan rullaksi. Sulje rulla esim hammastikuilla.  Ruskista filee molemmin puolin muutamassa minuutissa. Nosta filee foliolle ja kaada pannulta rasva/nestetilkka fileelle. Sulje folio paketiksi. Kypsennä uunin 180-asteessa noin 20-30 minuuttia.
Nauristikut ; Kuori ja leikkaa nauriit tikuiksi. Lohkaise pannulle nokare voita, nosta tikut pannulle, ripauta niille sormisuolaa. Kuullota hetki nauristikkuja käännellen. Nosta pannun päälle silikonikansi ja anna tikkujen höyrystyä miedolla lämmöllä sopivan kypsiksi.

Vadelmakakkua
Kauli sulanut kauramurotaikina. Nostele taikinasta kakkusia muffinivuokiin. Paista 200-asteessa noin 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä. Murustele kakut annoskulhojen pohjalle. Soseuta vadelmia, mausta steviajauheella. 
Nosta vadelmasose kakkumurusteen päälle. Sekoita turkkilaista jogurttia ja tilkka kermaa keskenään. Nostele annoskulhoihin. Lopuksi päälle vadelmia.

2 kommenttia:

  1. Onpas ihanat herkut - vadelmat on juuri nyt parhaimmillaan. Huomasin, että olit käyttänyt steviajauhetta makeuttamiseen. Oletko koskaan kokeillut tuoretta steviaa? Minua kiinnostaisi, miten se toimii makeuttajana.

    VastaaPoista
  2. Jenni,
    En ole tuoreena tai kuivattuna käyttänyt.
    Siskolla kasvaa steviaa, pitääpä lainata sielä pikku oksa ja kokeilla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.