tiistai 1. toukokuuta 2012

Parsatortilla ja parsamelonisalaatti - Omenakupit

Tänään  valmistin parsaruokia, tortillaa ja salaattiinkin lisäsin parsaa. Eiköhän nyt riitä taas hetkeksi, ainakin siihen saakka, kunnes kotimaista parsaa on tarjolla. Jos sitä on.
Ostin valmista murotaikinaa.  Kokeilin sitä jälkiruokaan. Tein muutaman omena- ja mustikkakupin. Ihan hyvä vaihtoehto on käyttää valmistaikinaa. Sitä voisi olla vierasvarana pakasteessa, siitä saa nopeasti esimerkiksi marjapiirakan.


Parsatortilla
Parsamelonisalaatti
1 nippu vihreää parsaa
60 g pekonia eli siankylkeä viipaleina
1 pieni sipuli
rypsiöljyä
6 munaa
2dl ruokakermaa
1 tl ruususuolaa
mustapippuria rouheena
rypsiöljyä
50 g sinihomejuustoa
Huuhdo parsat ja leikkaa kovat tyvet pois. Leikkaa nuput ja kuori varren alaosat ja viipaloi varret.
Leikkaa pekoni kuutioiksi ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla. Lisää parsa, pekoni ja sipuli. Kypsennä keskilämmöllä, kunnes parsa on pehmeää. Siirrä ainekset lautaselle odottamaan.
Riko munat kulhoon ja sekoita kerma mukaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna öljy pannulla. Kaada puolet munakasseoksesta kuumalle pannulle. Levitä päälle  puolet täytteestä ja murenna puolet juustosta.  Vähennä lämpö keskilämmölle ja paista tortilla hitaasti kypsäksi. Kun tortilla on hyytynyt, käännä se ison kattilakannen avulla ja paista toiselta puolelta.
Paistoin tortillat kahdessa erässä, joten toista samoin toisen tortillan paistaminen. Toki voit paistaa isolla pannulla kerralla koko satsin.
Parsamelonisalaatti

Pehmeää salaattia, hunajamelonia paloina, kurkkua viipaleina sisus poistettuna, pannulla kypsennettyä parsaa paloina, kevätsipulia silputtuna,  Kastike neitsytoliiviöljy + sokeria ja suolaa.

Omenakupit
Sulata pakastemurotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli ohueksi ja muotoile paperivuokaan taikinasta kuppi. Laita muffinipellille ja täytä omenalohkoilla. Lisää kanelia ja palmusokeria. Paista 200-astetta noin 15 minuuttia. Täytin osan kupeista mustikoilla. Nauti vaniljakastikkeen kera.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.