keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Nuudeli-nakkipata

Ruuan laitto voi yllättää, vaikka sitä tekee joka päivä. Yleensä pohdin hyvissä ajoin mitä teen ja kokoan ainekset esille. Tänään päivä hujahti nopeasti ja havahduin kello puoli viisi. Mitä nyt tekisin ?
Kokosin ainekset - sipuli, palsternakka, pakastepapuja, munanuudeleita. Eiköhän näistä jotain synny kun lisään mausteita ja paserattua tomaattia vielä joukkoon.


Nuudeli-nakkipata 3 annosta

1 sipuli
rypsiöljyä
1 pienehkö palsternakka
kanelia
keltainen chilipalko
1/2 ps pakastepapuja
200 g paserattua tomaattia
3 dl kasvislientä
mustapippuria, basilikaa
2 kiekkoa munanuudeleita
4 kpl nakkeja
Silppua sipuli. Kuori ja suikaloi palsternakka. Pilko chili, poista siemenet.
Kuullota sipulisilppu. Lisää chili ja palsternakka, mausta kanelilla. Jatka kuullottamista muutama minuutti. Lisää pavut ja paserattu tomaatti. Sekoittele hetken aikaa. Lisää kiehuva kasvisliemi. Murenna sekaan nuudelit. Mausta. Anna kypsyä noin 10 minuuttia.
Paloittele nakit ja höyrytä mikrossa. Lisää pataan. Annostele ja silppua pinnalle persiljaa.
Jos haluat miedompaa, laita puolikas chilipalko

Loppukevennys - pastaa, pastaa.....
Keittiön astiakaapin päältä löytyvät tällä hetkellä lasagne- ja vuokaruokiin sopiva täysjyvä tähtipasta, durumvehnä fusilli eli kierrepasta, ohut tikkupasta salaatteihin ja keittoihin,  rukiinen täysjyvä spagetti ja viimeisenä pastaa muistuttava munanuudeli. Se korvaa juuri nyt nauhapastan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.