keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Kasvisrisotto - Meloni-mansikkasalaatti

Itsenäisyyspäivänä syötiin kevyesti. Kasvisruokaa olin kaivannut ja sitä nautittiin risottona. Jälkiruuaksi pyöräytin mansikka-melonisalaatin. Kotimaisuusaste ei ollut 100 %, riisi ja hunajameloni olivat tuontitavaraa.
Oikaisin myös risoton teossa, haudutin kannen alla risoton kypsäksi alkuvaiheiden jälkeen. Hyvää ja irtonaista tuli kuitenkin.

Kasvisrisotto

1 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
6 dl kasvislientä fondipalasta
1 sipuli silputtuna
2 isoa porkkanaa kuutioina
1 nauris kuutioina
1/4 osa kiinankaalta suikaleina
100 g herneitä pakaste
suolaa, meiramia, mustapippuria, persiljaa
1 dl formaggio juustoraaste
voi/rypsiöljy
Kiehauta kasvisliemi. Silppua sipuli, kuutioi kasvikset, suikaloi kiinankaali. Kuullota sipulisilppu voi/rypsiöljy seoksessa noin 5 min. Lisää riisi ja kuullota läpikuultavaksi. Lisää kauhallinen kasvislientä ja anna imeytyä. Lisää juurekset ja kiinankaali kuullota hetki. Mausta.  Lisää loput kasvisliemestä ja hauduta kannen alla, kunnes risotto on sopivan kypsää. Lisää jäiset herneet ja juustoraaste. Tarkista maku. Tarjoa salaatin ja hunajamelonin kera.

Mansikka-hunajamelonisalaatti

Kuori ja kuutioi hunajamelonia. Lisäsin mukaan vielä kuutioidun päärynän. Annostele hunajameloni ja päärynä annosmaljoihin, nostele pinnalle sulatetut mansikat. Vaahdota kastikkeeksi kermaa päällimmäiseksi.
Täytyy todeta, että hunajameloni ja mansikka sopivat erittäin hyvin keskenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.