lauantai 6. elokuuta 2011

Kinuski-marjapiirakka

Kinuskin valmistaminen on helppoa, kun sen keittää kondensoidusta maidosta. Maito on pakattu peltipurkkiin ja purkin keittäminen kestää 2,5-3 tuntia. Siinä ajassa maito ja sokeri muuttuvat toffeemaiseksi kinuksiksi.
Kinuksin voi keittää vaikka edellisenä päivänä, avaamattomassa purkissa kinuski pysyy notkeana.  Keittelin samaa tahtia ruuanlaiton aikana,  valmistin piirakan jälkiruuaksi.

Kinuski-marjapiirakka
Pohjana murotaikina
125 g voita
1 ,5 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Siivilöi seokseen jauhot ja leivinjauhe, sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina voidellun piirakkavuuan pohjalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kinuski
Poista peltipurkista etiketit.  Kiehauta vesi kattilassa ja nosta purkki kyljelleen kattilaan, vesi saa peittää purkin kokonaan. Purkki saa kiehua hiljakseen, niin että vesi juuri ja juuri poreilee. Lisää vettä välillä tarvittaessa. Keittoaika 2,5-3 tuntia.  Lyhyempi keittoaika antaa notkeamman kinuskin. Nosta purkki ja valele kylmällä vedellä. Anna jäähtyä.
Täyte
Levitä kinuski kakkupohjalle tasaisesti. Ripottele pinnalle marjoja valintasi mukaan. Tänään minulla oli pensasmustikoita ja vadelmia. Siivilöi pinnalle  1 tl  tomusokeria. Kermavaahto sopii pinnalle myös, mutta tänään en sitä käyttänyt, vaan tyydyin kevyempään versioon.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.