lauantai 30. huhtikuuta 2011

Savusilakkavohvelit Käänteinen pannacotta

Vapun aattona sopii hieman pikniktyyppinen ruoka. Kalatiskissä oli meheviä savusilakoita ja niistä valmistin hieman erilaisen kalaruuan. Vohvelipannu oli hyvä valinta paistamiseen, tosin voihan näitä paistaa teflonpannulla tai mökillä muurinpohjapannulla.  Kastike näyttelee erittäin suurta roolia näiden silakkalettusten kanssa. Se tuo mehukkuuden ja täydentää sopivasti.
Jälkiruuaksi valmistin käänteisen pannacotan. Se tarkoittaa sitä, että marjat on alla ja valkoinen päällä. Tässä tapauksessa käytin mascarponea ja alprosoyaa. Mansikat olivat alla pakastettuja ja päällä tuoreita.

Savusilakkavohvelit kastikkeella 12 kpl

2 munaa
6 dl maitoa
1/2 dl rypsiöljyä
suolaa
4 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
15 kpl savusilakoita
1 pieni sipuli
Sekoita munat, maito,öljy, suola. Perkaa ja paloittele pieniksi savusilakat. Lisää maitoseokseen jauhot ja silakkasose. Silppua sipuli hyvin pieneksi ja lisää taikinaan, jos haluat voit kuullottaa sipulisilpun.  Paista vohvelipannulla tai teflonpannulla (rasvaa ei käytetä). Pidä vohvelit lämpiminä esim uunissa miedolla lämmöllä.
Kastike
1 prk kermaviiliä
1 prk raejuustoa
2 dl hienonnettuja herkkusieniä ja suolasieniä
2 tl piparjuuritahnaa
kevätsipulin valkoinen osa silputtuna
ripaus sokeria ja kuivattua tilliä
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa kuumien vohvelien kera. Lisukkeeksi sopii salaatti.

Käänteinen pannacotta
Laita kohmeiset pakastemansikat  annoskulhojen pohjalle. Sekoita hyytelösokeria kiehuvaan veteen paketin ohjeen mukaan. Kaada sokeriliemi mansikoille ja anna hyytyä pari  tuntia. Sekoita mascarponejuustoon alprosoya naturelia. Lisää mukaan juoksevaa hunajaa ja sekoita sileäksi. Nostele kuohkea seos hyytelömansikoille ja lohko pinnalle tuoreita mansikoita. Nauti. On muuten paljon parempaa kuin jäätelö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.