tiistai 5. huhtikuuta 2011

Punajuuririsotto kirjolohifileellä

Kävin tänään pikaisesti Stockmanin Herkussa. Huomenna sinne ei kannata mennäkään, on nimittäin aivan hullua meininkiä ja siihen joukkoon en halua ahtautua. Tavaraa riittää vaikka ei jokaista markkinajippoa suosikaan.
Yleensä ostan Herkun leipätiskistä leipää, niin nytkin. Katselin leipätiskiä, maalaisleipä näytti herkulliselta.  Huomasin Ranska-merkinnän ja kysäisin, että onko suomalaista leipää. Ei, meillä ei ole suomalaista, vastattiin. Ranskasta tulevat puolivalmiina, esipaistettuna pakasteena. Pakastetut leivät Stockan Herkku paistaa valmiiksi. Eikö Suomesta saa maalisleipää.  Ei kuulema, asiakkaat haluavat juuri ranskalaista leipää. No ostin leivän, hyvää se oli. Mutta hieman ihmetytti, että suomalaiset leivät olivat muovipusseissa myyntikaukaloissa ja vastapaistetut Ranskasta tulleet tiskissä.
Punajuuririsotto ja kirjolohifilee syntyivät illalliseksi. Kala oli kasvatettua suomalaista samoin punajuuret.

Punajuuririsotto ja paistettu kirjolohifilee 2-3:lle

2 dl pitkäjyväistä riisiä
1 punasipuli kuutioina
2 valkosipulinkynttä kuutioina
2 rkl rypsiöljyä
2 dl valkoviiniä
4 dl kasvilientä
4 pientä punajuurta suikaleina
suolaa, mustapippuria, timjamia
1 dl juustoraastetta parmesaanityyppistä
vuohenjuustoa
Keitä punajuuret al denteksi ja kuori ja suikaloi ne pieniksi. Hienonna sipulit, kuullota niitä öljyssä hetki. Lisää riisit ja kuullota hetki. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Kypsennä risottoa lisäämällä kasvilientä vähitellen riisiin imeytyen. Lisää loppuvaiheessa punajuuret ja anna niiden kypsyä vielä hetki risotossa. Mausta ja maista. Lisää juustoraaste ja sekoita risotto tasaiseksi. Murenna risottoon vähän ennen tarjoilua  vuohenjuustoa.
Paista leikatut kirjolohifileet kypsäksi pienessä öljytilkassa  Mausta ennen kypsennystä suolalla ja mustapippurilla   

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.