tiistai 15. maaliskuuta 2011

Peruna-kananmunapaistos

Perunamuusia jää joskus yli, kuten minulle oli käynyt lauantailta. Ruuan poisheittäminen tuntuu tuhlaukselta, joten valmistin tänään mehukkaasta perunamuusista paistoksen. Otin mukaan pestoa, tomaattia ja kananmunaa. Kelpo arkiruokaahan tästä syntyi.


Peruna-kananmunapaistos
 Notkista perunamuusi maidolla ja kermatilkalla, lisää mukaan vihreää pestoa. Minulla oli valmista Stockmanin pestoa. Jos tarvittavat raaka-aineet löytyvät peston voi sekoittaa itse. Levitä seos voideltuun vuokaan. Viipaloi pinnalle luomutomaattia. Tähän aikaan vuodesta luomutomaatit maistuvat kesäisen hyviltä, sitä ei voi sanoa muista tomaateista. Tomaatit olivat suomalaisia. Tomaattien päälle ripottelin  suolaa, sokeria ja kuivattua timjamia.
Laita vuoka 200-asteiseen uuniin ja anna kypsyä noin 15 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja riko päälle kananmunat. Nosta vuoka takaisin uuniin ja anna kypsyä noin 15 minuuttia.
Vihreänä lisäsin valmiin paistoksen päälle basilikaa ja herneenversoja.
Määrät, perunamuusia  noin 6 dl,  1 1/2 dl maitokermaa, pestoa 3 -4 tl,  3 kpl luomutomaatteja, 3 kpl kananmunaa.

2 kommenttia:

  1. Juuri näin, aina jää muusia tähteelle ja pyörittelen sitä jääkaapissa, kunnes nakkaan roskiin :( Tätä reseptiä kokeilen seuraavalla kerralla, kiitos.

    VastaaPoista
  2. Maketsu,
    Kannattaa käyttää perunamuusit esim näin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.