sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Kuorrutetut jauhelihapihvit, suppilovahverot ja tiramisurahkaa hedelmillä

Torilta ostin ehkäpä tämän syksyn viimeiset suppilovahverot. Ne olivat Kemiön saarelta vastapoimittuja. Niiden takia kävin hakemassa Kauppahallista vastajauhettua naudanpaistijauhelihaa. Voissa paistetut suppilovahverot sopivat hyvin jauhelihapihvien kanssa. Tummien sienien vastapainoksi kuorrutin pihvit valkoisiksi ranskankerma-sinappikastikkeella. 
Jälkiruoka oli hetken oivallus. Olin ostanut tiramisurahkaa ja pitahaya-hedelmän. Otin mukaan vielä mansikoita ja jogurttia. Kyllä noista aineksista jälkiruokaa saa..

Kuorrutetut jauhelihapihvit ja suppilovahverot
Jauhelihapihvit valmistin klassiseen tapaan muutamalla poikkeuksella. 
400 g jauhelihaa, 2 tl suolaa, 1 kananmuna, 2 tl maustepippuria, ripaus valkopippuria, ripaus ranskalaista yrttimaustetta ja 1 rkl polentajauhoja sekä loraus vettä. Sekoita hyvin. Muodosta pihveiksi ja paista voi/öljyseoksessa kauniin ruskeiksi. Nosta uunivuokaan ja työnnä 200-asteiseen uuniin 10 minuutiksi.
Kuorrutuskastikkeeksi 1 tölkki ranskankermaa ja 3 tl voimakasta sinappia sekä ripaus mustapippuria. Sekoita ja levitä pihveille. Kuorruta uunissa, kunnes kastike on lämmennyt eli noin 4 minuuttia. 
Puhdista ja pilko isommat suppilovahverot, poista jalat. Suikaloi salottisipulit. Kuullota sipulisuikaleita voissa hetki ja lisää joukkoon suppilovahverot. Kuullota hetki, jotta sienten neste haihtuu. Mausta suolalla.
Valmistin vihreän salaatin, rucolaa, makeaa friseesalaattia, salaattisipulia ja kurkkua sekä  ripottelin  joukkoon balsamico/oliiviöljykastiketta. Kokoa annos. Mukaan pääsivät myös keitetyt perunalohkot.

Tiramisurahkaa, mansikoita ja pitahayaa
Pitahaya on kotoisin alunperin Keski- ja Etelä-Amerikasta ja se on kaktushedelmä. Sitä viljellään Aasiassa ja ostamani pitahaya oli tuotu Suomeen Vietnamista. Ei kovin ekologinen tuote pitkän matkan takia,  mutta ravintosisällöltään monipuolinen. Se sisältää B-, C- ja E-vitamiinia, rautaa, kalsiumia ja fostoria. Pitahayasta syödään hedelmäliha siemenineen. Maku on mieto. Sen voi syödä sellaisenaan, mutta se sopii myös jälkiruokasalaatteihin. Yhdistin hedelmää jälkiruokaan. 
Kulhoon annostelin vaniljasokerilla maustettua jogurttia, mansikoita, tiramisurahkaa ja päälle pitahayaa.

4 kommenttia:

  1. Nami,suppilovahverot näyttävät ihanilta! Pitahayaa kasvatetaan täälläkin;mielestäni erittäin mauton hedelmä mutta nätti se on, Kävin katsomassa myös After Eight-muffinejasi,hyviltä näyttivät,samoin upean näköinen omenatorttu.

    VastaaPoista
  2. Yaelian,
    Suppilovahveroista minä tykkään, niiden maku on oikea metsäsienen maku.
    Pitahaya on tosiaan mieto maultaan, mutta muuten hedelmien tapaan terveyttä ylläpitävä.

    Kiitos että kävit

    VastaaPoista
  3. Sun blogi on kyllä aivan mielettömän ihana! Todella hyviä kuvia mitä herkullisemmista annoksista. Täällä silmä lepää =)

    VastaaPoista
  4. Kate,
    Kiitos,olipa ilo saada mukavaa palautetta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.