keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Kukkakaalikeitto ja valkosuklaa-limerahkaa

Kukkakaalikeiton valmistamiseen sain yhdeltä syöjältä ehdottoman ohjeen, ei soseutettua keittoa. Tietenkin noudatin pyyntöä. Eikös syöjän sana ole kuin laki. Aikaisemmin olen valmistanut kukkakaalikeittoa soseutettuna, joten tämä versio oli hyvin tervetullut.

Kukkakaalikeitto (3-4 annosta)
noin 700 g kukkakaali
hieman porkkanaa, palsternakkaa, kesäsipulia
1 salottisipuli
rypsiöljyä
1/2 pkt viherpippuri sulatejuustoa Koskenlaskija
n 8 dl kasvislientä fondista
1 dl kermaa
valkopippuria, suolaa
Pilko kukkakaali. Pilko porkkana ja palsternakka. Silppua salottisipuli. Kuullota kasvikset rypsiöljyssä. Kiehauta kasvisliemi ja lisää joukkoon kuullotetut kasvikset. Keitä 10-15 minuuttia. Lisää sulatejuusto ja pilkottu kesäsipuli. Ripauta mukaan valkopippuria. Keitä hiljalleen noin 5-10 minuuttia., kunnes juusto on sulanut.  Jos haluat voit soseuttaa, itse en sitä tehnyt ja oikeastaan se oli sopivaa niin.

Valkosuklaalimerahka persikoilla
Tämä jälkiruoka oli sattumien summa. Kaapissa oli purkki valmista valkosuklaa-limerahkaa, joten notkistin sitä persikkapurkin liemellä sekoittaen. Samoin käytin avatun purkin persikat. Kuutioin ne rahkan joukkoon Lisäsin pinnalle klementiiniviipaleita ja lopuksi ripottelin päälle intiaanisokeria.

2 kommenttia:

  1. Kuule,nyt on tuohon valkosuklaalimerahkaperheeseen (KAUHEEN PITKÄ SANA)tullut joulun ajaksi Tiramisu rahka, siellä on muutama ohje siinä purkissa ja ajattelin isänpäiväksi tehdä Tiramisu-banaanitortun...Toivottavasti onnistuu. Meillä kun järin vähän syödään täytekakkuja...

    VastaaPoista
  2. Tuija,
    Pitääpä kurkata maitohyllyllä. Kuulostaa aikas hyvältä. Minäkin mietin isänpäiväksi jotain ihan pientä. Täytekakut meilläkin suht harvinaisia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.