perjantai 1. toukokuuta 2009

Marjainen juustokakku

Vapun päivän päivällisen jälkiruuaksi ja kahvipöytään tein marjaisen juustokakun.Ohje on mukailtu Ideakeittiön ohjeesta. Perinteisen tuorejuuston asemasta käytin mascarponea ja maustamatonta jogurttia. Mielestäni mascarpone sopii juustokakkuihin perinteisiä tuorejuustoja paremmin. Sokerin määrää voi myös vähentää mascarponea käytettäessä.

Marjainen juustokakku

Pohja
200 g diggestivekeksejä ja piparkakkuja
100g leivontamargariinia
0,5 dl intiaanisokeria ( tai fariinis.)
2 tl kanelia
Hienonna keksit ja piparkakut. Lisää joukkoon sokeri ja kaneli. Sulata rasva ja yhdistä kuivien aineiden kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele pohjatäyte vuokaan.





Täyte no 1

2,5 dl vaniljakastiketta (Flora)
250 g/1prk mascarpone tuorejuustoa
150 g maustamatonta jogurttia
1 dl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua ja 0,5 dl vettä
3-4 liivatelehteä
Vaahdota vaniljakastike. Sekoita joukkoon mascarpone ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi. Siivilöi mukaan tomu- ja vaniljasokeri. Liota liivatelehtiä vähintään 5 minuuttia kylmässä vedessä.
Purista liivatteet hyvin. Sulata ne kiehuvaan sitruunmehuun (1rkl/0,5dl). Kaada sulanut nestemäinen liivate noromaisena nauhana täytteeseen. Sekoita hyvin. Nostele täyte pohjaseoksen päälle vuokaan.

Täyte no 2
2 dl mandariini/ananasmehua tmv
1 dl hyytelösokeria
7 dl marjoja, esim vadelmia, mustikoita ja mansikoita
Sulata marjat mikrossa, mutta saavat jäädä hieman kohmeisiksi. Levitä marjat hyytyneen
pohjakerroksen päälle. (Tein tässä kohtaa virheen, täyte no 1 ei ollut tarpeeksi hyytynyttä,
joten marjat valuivat osittain täytteen läpi). Lisää hyytelösokeri kiehuvaan mehuun ja anna sen sulaa liemeksi n 2 min. Jäähdytä liemeä hetki ja sivele ja liruta marjojen päälle.
Laita kakun päälle kelmu ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai vähintään 4 tuntia.
Käytin vain kolmea liivatelehteä, seuraavalla kerralla käytän neljä. Täytteen rakenteen kannalta saa jämäkämmän täytteen.

7 kommenttia:

  1. OI NAM!!! MITEN HERKULLISEN NÄKÖINE!
    mukavaa toukokuuta! ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos.
    Samoin sinne, aurinkoisen kotiin.

    VastaaPoista
  3. olisi maistunut minullekin! Totta tuo mascarponen sopivuus juustokakkuihin.. se on jotenkin samettisempi ja ihana :)

    VastaaPoista
  4. Tosi herkullisen näköinen juustokakku! Juustokakut ovat muutenkin suurta herkkua!Täällä on kuun lopussa sadonkorjuujuhla, ja silloin on tapana tehdä juustokakkuja ja muita maitoisia juttuja.Juustotkin ovat silloin aina tarjouksessa. Pitää silloin tehdäkin joku juustokakku.

    VastaaPoista
  5. Risulinna,
    Kyllä mausta sen huomaa

    Yaelian,
    Juustokakut ovat ohittaneet jopa täytekakkujen suosion. Tosin kaloreita ei niiden kohdalla kannata ruveta laskemaan. Niitä on.

    VastaaPoista
  6. Tämä on iso ja varmasti herkullinen kakku. Luulin että se on ihan sen näköinen kuin on tarkoituskin ja mietin, miten se tehdään noin:)
    Kopion tästä ohjeen ja kokeilen joskus isolle vierasjoukolle.

    VastaaPoista
  7. katriina,
    Tämä on ehkä paras juustokakku mitä olen tehnyt.
    Mascarponea ehdottomasti kannattaa käyttää ja liivatetta neljä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.