keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Lohi ananaksella uunissa

Tämä oli uusi tapa valmistaa lohta uunissa. Löysin ohjeen Radio Melodialta sattumalta. Ohje vaikutti kokeilemisen arvoiselta. Tosin minulla oli filee eikä kokonaista lohta, mutta se sopi hyvin. Hyvää oli, kannattaa kokeilla.

Lohi ananaksella uunissa

n. 1 kg lohifilettä
1 prk ananaspaloja mehuineen
n 1 - 2 dl ruokakermaa
n 3/4 dl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria

Mausta filee ja laita vuokaan nahkapuoli alaspäin. Liruta päälle sitruunamehu. Kaada mukaan ananas mehuineen ja ruokakerma. Kypsennä uunissa 1/2 tuntia 200-asteessa. Siivilöin nesteen kastikepohjaksi, lisäsin hieman kermaa ja suurustin sen maizenalla ja maustoin sopivaksi.
Lohen seurana olivat keitetyt perunat ja salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.