Possua uunissa hauduttaen

1 iso keltasipuli
1 dl kasvislientä
Marinadi
2 rkl öljyä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl vahvaa sinappia
1 rkl hunajaa
2 paloiteltua valkosipulin kynttä
1 tl inkiväärijauhetta
vajaa tl mustapippurirouhetta
Sekoita marinadin ainekset ja sivele se kauttaaltaan lihan pintaan. Jätä liha maustumaan uunivuokaan huoneenlämpöön noin pariksi tunniksi.
Murenna puolikas kasvisliemikuutio 1 dl vettä ja kaada neste uunivuokaan. Leikkaa iso keltasipuli renkaiksi ja levitä uunivuuan reunoille. Peitä uunivuoka foliolla ja kypsennä uunin keskitasossa 170-asteessa noin 45 minuuttia, kunnes liha on täysin kypsää.
Tässä ruuassa mausteet olivat tarpeeksi vahvat, suolaa ei tarvittu ollenkaan.
Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista. Nosta sipulirenkaat tarjoiltavaksi.
Siivilöi vuokaan kertynyt liemi, suurusta se sopivaksi ja lorauta joukkoon kolmenjuuston Valion-ruokakermaa.
Lisukkeena keitetyt perunalohkot, herkkukurkut, sipulirenkaat ja porkkana-appelsiinisalaatti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.