maanantai 13. huhtikuuta 2009

Kipparin kalavuoka

Tänään syötiin kevyemmin, ainakin pääruuan osalta. Ruokamaailman ohjeen mukaan valmistin pakasteseista kalavuokaa. Mukailin alkuperäistä ohjetta, maustoin hieman tuhdimmin. Salaatti oli perinteinen. Jälkiruokana banaani-kookosohukaiset, joista kerron myöhemmin.

Kipparin kalavuoka

400 g pakasteseitä
2 rkl vehnäjauhoja
250 g kirsikkatomaatteja
0,5 sitruunan mehu
2 dl kevytkermaa 7%
loraus kolmen juuston kermaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
1 tl maldonsuolaa
2 tl kuivattua tilliä




Sulata pakastesei huoneenlämmössä tai miedolla microlämmöllä. Irrota fileet ja kuivaa talouspaperilla. Kierittele fileet vehnäjauhossa ja aseta voideltuun uunivuokaan. Ripottele fileille suola ja mausteet. Pese kirsikkatomaatit ja puolita ne. Asettele tomaatit fileille. Valuta pinnalle sitruunamehu. Valuta vuokaan kermat. Kypsennä 200-asteessa noin 30 minuuttia.
Kypsensin lisukkeeksi samassa uunilämmössä lohkoperunat. Salaattina lehtisalaattia, punasipulisilppua, jonka tainnutin lorauksella omenaviinietikkaa, kuoritun kurkun viipaleita, tomaattilohkoja. Sekoita joukkoon mustapippuria, ripaus sokeria ja oliiviöljyä.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi.