Kaali-juurespata uunissa

2 porkkanaa, pilko puolikasrenkaiksi
300 g lanttua, suikaloi tikuiksi
2 perunaa, suikaloi tikuiksi
2 dl rikottuja esikypsytettyjä ohrasuurimoita
1/2 l kasvislientä, 2 kasvisliemikuutiota ja vettä
suolaa, kuivattua basilikaa, mustapippuria, meiramia
3 rkl tummaa siirappia
1 1/2 dl Flora 4%:sta kevyt&paksu ruokakermaa
Kypsennä ohrasuurimot kasvisliemessä hieman kauemmin kuin puoli tuntia.
Yhdistä uunikulhoon silputut juurekset ja ohrasuurimot, mausta seos ja sekoita.
Lisää vettä. Hauduta pataa uunissa 175-asteessa noin 2-3 tuntia. Lisää loppuvaiheessa pataan ruokakerma ja sekoita, tarkista samalla maku ja jatka hauduttamista.

tämä maistuisi meilläkin. nam!
VastaaPoistame olemme löytäneet tänä syksynä (vasta) kaalin ja ohran mainion yhdistelmän. jotenkin ne sopivat hyvin yhteen!
Minustakin ohra sopii hyvin kaalen ja juureksienkin kanssa.
VastaaPoistaEi tarvinnut lisätä jauhelihaa, ohra teki padasta ruokaisan.