perjantai 24. lokakuuta 2008

Juureskeitto

Tänään oli pitkä päivä töissä. Onneksi kotona odotti valmis kevyt ruoka. Sain vain istuutua pöytään ja nauttia. Ennenkuin aloitin tämän blogin haeskelin uutta laskuria blogiin. Useiden kokeilujen ja koettelemusten kautta löysin laskurin, joka on tarpeeksi helppo asentaa. Yritin tuota googlen scriptiä, mutta ei tullut mitään. Oletteko te muut saaneet sen asennettua. Samalla klikkasin kai tietämättäni asetuksista käännöspainiketta - ota käyttöön. Ja kyllä huomasin, että käytössä oli. Blogi alkoi kääntyä hindhin kielelle. Säikähdin, että mitä harakanvarpaita nyt kirjoitan, kunnes muistin, että sekoiluni aiheutti tämän hindhi-kielen mukaantulon. Toivon, että pääsen nyt taas seesteiseen normaaliin päivärytmiin täällä blogissa.

Juureskeitto
2 rkl öljyä
1 sipuli pilkottuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
Kuullota sipulit öljyssä, levy asennossa 7.
1 punainen paprika paloiteltuna
1 bataatti paloiteltuna
2 porkkanaa paloiteltuna
2 perunaa paloiteltuna
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
Lisää juurekset sipuliseokseen ja anna kuullottua hetki. Lisää kasvisliemi (4dl vettä+kuutio)
Keittele kypsiksi. Mausta keitto sekoittamalla joukkoon.
2 tl suolaa
1 tl hunajaa
paprika- ja chilimaustetta sopivasti. Tarkista maku. Lisää 1 dl ruokakermaa ja anna poreilla.
Soseuta sileäksi. Lisää keittolautaselle vuohenjuustonokareita. Nauti ruisleivän kera.

4 kommenttia:

  1. Heti huomenna teen tätä keittoa, lupaan. Vain bataattia pitää hakea lähikaupasta tai hallista, muut ainekset löytyvät.

    Toivottavasti saat laskuriasian kuntoon..(En tiedä mitään tuosta mistä kirjoitit).

    VastaaPoista
  2. sooloilija, laskuri pelaa, mutta ei se googlen laskuri. Aloitin laskurin siitä mihin se jäi ennen sekoilua.

    Keitto oli todella hyvää, ehkä paras juureskeitto mitä olen tehnyt tai maistanut.

    VastaaPoista
  3. Sunnuntaina meilläkin syödään samanlaista keittoa, on varmaan maistuvaa!

    VastaaPoista
  4. marjamatilda,
    on hyvää ja samettista. Vuohenjuusto sopii mukaan hyvin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.