perjantai 22. elokuuta 2008

Suomalainen jauhelihakastike

Pitkästä aikaa tein jauhelihasta yksinkertaisen hyvää perusruokaa. Keitin lisukkeeksi loput pavut ja tein salaatin. Hiilaripommina oli pasta.

Pastaa ja suomalaista jauhelihakastiketta

Ota jauheliha jääkaapista vähintään puoli tuntia ennen kypsentämistä. Lorauta tilkka kasvisöljyä kasariin ja kypsennä jauheliha laskien lämpöä pari pykälää alaspäin (9:stä 7:ään). Murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Lisää suola ja maustepippuri ja anna niiden imeytyä jonkin aikaa.
Kaada joukkoon vesi ja anna kiehahtaa. Suurusta tummalla Maizena-suurusteella. Anna saostua. Lisää joukkoon paprikajauhe ja Creme Bonjouria (15%) maustamatonta. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes juusto on sulanut ja kastike on tasaista.
Nauti tämä mehukas kastike kierrepastan, papujen ja salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.