Gulassi suomalaisittain
Laita liha, n 500 g, kattilaan, jossa on kylmää vettä 1 litra. Lisää mukaan 1 laakerilehti, 10 kokonaista maustepippuria ja gourmet-suolaa. Kun kiehumisen jälkeen pinnalle muodostuu vaahtoa, kuori se pois ja jatka lihan kypsentämistä miedolla lämmöllä. Paloittele liha kypsänä ja jätä keitinliemi odottamaan.Aloita kastikkeen valmistaminen kuullottamalla voi/rypsiöljytilkassa iso sipuli. Lisää hetken kuluttua joukkoon 3-4 rkl vehnäjauhoja ja kuullota niitä muutama minuutti. Siivilöi joukkoon lihan keitinliemi, kypsennä hetken aikaa ja lisää tarvittaessa vettä sopivan sakeuden saamiseksi.
Lisää kastikkeeseen pieni purkki (40g) tomaattipyrettä, mustapippuria, jauhettua chiliä, ripaus sokeria ja tarvittaessa suolaa. Muutaman minuutin kypsentämisen jälkeen lisää joukkoon lihapalat ja hetken kuluttua vajaa purkki smetanaa. Tarkista maku. Tarjoa gulassi keitettyjen perunoiden kera.
Gulassi oli unkarilaisen tapaan mausteista ja hyvää. Smetana pyöristi kastikkeen pehmeäksi.Jälkiruokana nautittiin Ingmanin Passionkermajäätelöä. Ellette ole sitä vielä maistaneet, suosittelen sen maistamista. Jäätelöstä ei voi olla pitämättä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.