keskiviikko 20. elokuuta 2008

Kaalikeitto ja viinirypäleitä

Tänään keitin kaalikeittoa, mutta ilman lihaa. Näinhän se syntyi

1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
250 g valkokaalia, nyt juuri se on mehukasta
100 g suomalaista kiinankaalia
1/2 parsakaali
1 iso kesäsipuli ja hieman sipulin vartta
palsternakkaa pala
1 tl yrttisekoitusta
yrttisuolaa
Paloittele ja suikaloi kaalit, raasta palsternakka karkeaksi raasteeksi. Lisää kasvikset, liemikuutio ja mausteet kiehuvaan veteen. Kypsennä miedolla lämmöllä hauduttaen kypsäksi.

Viinirypäleitä, tummia ja vihreitä, oli ostettu iso pussi torilta eurolla. Niistä syntyi jälkiruoka.

Huuhdo viinirypäleet kylmän veden alla hyvin. Annostele kulhoon yhtä paljon sekä vihreitä että makeita tummia rypäleitä. Mietin hiukan mitä vähäkalorista tarjoaisin viinirypäleitten seuraksi.
Turkkilaista sakeaa maustamatonata jogurttia, se sopii hiukan happamena makeiden rypäleiden seuraan. Sekoitin jogurttiin ripauksen intiaanisokeria, oikeastaan ulkonäön takia. Jogurtti sai mukavia pieniä pilkkuja , mutta tietysti se hiukan taittoi kirpeyttä.
Olisin voinut sekoittaa rypäleet jogurttiin, mutta tarjosin kuitenkin rypäleet kahden kupin teorialla. Oli hauska syödä ensin rypäle lusikkaan ja sitten vielä jogurttia mukaan. Tosin tuli tuplasti tiskiä, kaksi astiaa per ruokailija. Yksinkertainen on hyvää, jogurtti on tosi hyvä kumppani viinirypäleille. Maistakaa vaikka.

3 kommenttia:

  1. Juurikin tuossa mietiskelin, että kaalia pitäisi ostaa ja laittaa. Hyvää, halpaa ja taipuu moneksi maukkaaksi ruuaksi! Kaalilaatikkoa oikeastaan tekisi mieli. :)

    Turkkilainen jogurtti on kätevä keittiössä, taipuu myös todella moneksi. Intiaanisokeriin tutustuin äitini kautta ja nykyisin se on meillä vakiokalustoa. Veikeän makuista ja ehkä kuitenkin terveellisempää kuin tuo valkoinen makea.

    VastaaPoista
  2. Kaalilaatikko on hyvää, vaihteeksi tein kaalikeittoa.

    Minä myös käytän intiaanisokeria, sitä saa nykyään helposti, kun K-kauppias ohi Keskon on ottanut sen valikoimiin.

    VastaaPoista
  3. Tuota lihatonta kaalikeittoa pitääkin kokeilla.Kaalista pidän paljon,mutta sekin on kausittaista.Intiaanisokeria käytän nykyään pääasiallisesti,valkoisen sokerin jätin kokonaan pois.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.