perjantai 26. lokakuuta 2012

Sitruunainen makkarapaella

Makkarapaella, herkulliselta kuulostava ruoka, päätin kokeilla heti tänään.
Eikä lopputulos pettänyt ennakko-odotuksia. Makkararuoka oli hyvää, varsinkin
punainen lenkki soveltui sopivasti tähän. Voimakkaasti maustetut olisivat sopineet myös hyvin,
siinä tapauksessa olisin miedontanut  maustevalikoimaa.  
Alkuperäistä Pirkan ohjetta olen muutellut mieleni mukaan.  

Sitruunainen makkarapaella

250 g (puolikas) Atrian punainen lenkki
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 punaista mietoa chiliä (tuore)
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl currya
2 dl pitkäjyväistä riisiä
4 dl kasvislientä kasvisfondipalasta
2 tomaattia
1 punainen paprika
1 ps (200g) pakastepapuja
1 sitruunan mehu
vajaa tl chilipippuria
pinnalle persiljaa
Paloittele makkarat isohkoiksi kuutioiksi. Hienonna sipuli, valkosipulit ja chili.
Ruskista makkarat paistokattilassa/kasarissa ja siirrä ne syrjään odottamaan.
Kuullota öljyssä sipulit, chili ja curry. Lisää joukkoon riisi ja kuullota hetki,
kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää kasvisliemi. Kypsennä miedolla lämmöllä
kannen alla 15 minuuttia.
Kuutioi tomaatit ja paprika. Lisää ne ja makkarakuutiot sekä pavut kattilaan.
Kypsennä vielä noin 5 minuuttia.  Lisää loppuvaiheessa chilipippuri ja sitruunamehu.
Ripottele pinnalle persiljaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.