tiistai 9. lokakuuta 2012

Linssikeitto

Nyt oli tämän viikon keiton vuoro.
Kuivat ruokatarvikkeet ovat tässä keittiössä kahdessa laatikossa,
keittiökaapiston alakaapissa.
Vedin siis laatikon auki ja mietin mistä keiton keitän.
Linssejä oli sekä punaisia että vihreitä, valitsin vihreät.
Loppu olikin helppoa, valitsin vain jääkaapista ja maustekaapista loput.
Keitosta tuli kreikkalaistyylinen, maukas keitto.

Linssikeitto (4 annosta)

3 dl vihreitä linssejä
puolikas isosta kesäsipulista
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl meiramia
1 tl ruususuolaa
1 laakerinlehti
8 dl kanalientä
puolikas punaista paprikaa
390 g tomaattimurskaa
päälle tuoretta persiljaa ja raastettua emmentaljuustoa.
Huuhtele linssit hyvin. Jätä veteen odottamaan.
Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuullota sipulisilppua kattilassa rypsiöljyssä. Lisää mukaan porkkanaviipaleet ja kuullota vielä hetki. Mausta meiramilla ja suolalla. Lisää kanaliemi ja sujauta mukaan laakerinlehti.  Anna kiehua kannen alla 25 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja kuutioitu paprika.
Keitä vielä 8 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.