Vinkkinä vaan teillekin, jotka pähkäilette mitä työpäivän jälkeen, pelastaja on munakas. Munia, perunoita ja sipulia on luultavasti jokaisella kaapeissa.
Perunamunakas
3 keskikokoista kuorittua perunaa kuutioituna
1 sipuli kuutioituna
pala retikkaa kuutioina tai muuta juuresta
paprikajauhetta
rypsiöljyä
Kuumenna öljy pannulla. Lisää kasvikset ja kypsennä niitä ns puolikypsiksi.
5 kananmunaa
3 rkl kylmää vettä
suolaa, mustapippuria
Sekoita ainekset ja kaada kasviksille pannulle. Kypsennä miedolla lämmöllä aluksi kevyesti sekoittaen.
Viipaloi pinnalle 2 tomaattia ja suikaloi vihreitä kivettömiä oliiveja noin 7-8 kpl. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kokonaan kypsät noin 10-15 minuuttia. Ripottele pinnalle rucolaa. Tarjoa salaatin kera.
Perunoista onkin ollut viime aikoina hyviä uutisia.
VastaaPoistaHerkulliselta näyttää. Pidän tuollaisista "mitä kaapista löytyy" ohjeista. Usein teen itsekin sellaista ruokaa, jonka ainekset onnistun kaapista löytämään.
VastaaPoistaTäälläkin munakas on tavallinen hätävarasapuska, aina kun ei ennätä kauppaan ja munia yleensä kotoa löytyy. Se on myös yksi niistä harvoista ruoista, jota uskaltaudun kokkaamaan ilman reseptiä. : )
VastaaPoistaCanelia,
VastaaPoistaMunakkaassa on tosiaan vaikea epäonnistua, eli ilman ohjetta etenee hyvään lopputulokseen. Ellei sitten satu unohtamaan sitä liian kuumalle levylle.
Anna Amnell,
VastaaPoistaPerunaa on tosiaan kehuttu hyvän ruuan raaka-aineena.
Unelma,
Minustakin on hauska keksiä ja kehitellä mitä kaapista löytyy-periaatteella,