keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Kasvispasta ja silakat

Pidin tänään kalapäivän. Kalatiskissä oli niin tasakokoisia ja hyvännäköisiä silakoita, että sen kummemmin miettimättä ostin niitä, kokonaisia silakoita. Vasta kotona mietin ateriakokonaisuutta. Päädyin kasvispastaan, koska purjoa ja kesäkurpitsaa oli kaapissa ja niiden oli jo aika päästä ruokapöytään.
Marinoin silakat maustetussa kermassa parisen tuntia ja paistoin ne klassiseen tapaan.   

Kasvispasta ja silakat
n 1 kg kokonaisia silakoita, perkattuna ehkä 600 -700 g
2 dl kermaa
2 tl suolaa, pippurisekoitusta myllystä
korppujauhoja ja voita paistamiseen
Pasta
200 g täysjyväspagettia + vettä ja suolaa
1 iso porkkana
reilu puolikas kesäkurpitsa
n 8 senttiä purjon vartta
persiljaa
Huuhtele silakat nopeasti kylmällä vedellä. Poista päät ja sisälmykset. Mausta kerma suolalla ja pippurisekoiteuksella ja kaada silakoiden päälle kulhoon. Laita jääkaappiin noin kahdeksi tunniksi.
Kierittele kermassa olleet silakat korppujauhoissa ja paista pannulla voissa kypsiksi.

Mittaa pastavesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla. Laita spagetti kiehuvaan veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaisesti.  Huuhtele ja suikaloi kasvikset.  Lisää porkkanasuikaleet pastakattilaan, kun kypsymisaikaa on vielä noin 4 minuuttia. Lisää purjosuikaleet pastakattilaan, kun kypsymisaikaa on  kolme minuuttia. Ja lopuksikesäkurpitsasuikaleet, kun kypsymisaikaa on minuutti. Valuta kasvispasta ja lisää joukkoon nokare voita sekoittaen. Kokoa annos, kasvispasta ja paistetut silakat, päälle persiljaa.   Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.