keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Täytetyt paprikat - Omenalehikäiset

Punaiset makeat suippopaprikat odottivat jääkaapissa. Olin ajatellut täyttää ne juustolla ja sienillä, mutta molemmat olivat jo huvenneet sienet kukkakaalipaistokseen ja juusto keittoon. Piti penkoa kaappeja, jos jotain löytyisi. Pyörittelin GoGreenin kikhernepakettia. Tästä teen vaikka väkisin täytettä. Niin myös tein ja sitä tuli sen verran paljon, että sopi lisukkeeksi, paprikoita kun oli vain kaksi.
Makea leivonta -osioon laitoin omenalehikäiset. Tätä ei nyt sanan varsinaisessa mielessä voi kutsua leipomiseksi, kun taikinaa ei tarvinnut vääntää. Lienee makeaa paistamista. Myllyn Paras lehtitaikina on sen verran hyvää ja helppoa, kun yllätysvieraita on tulossa eikä ole mitään kahvin/teen seuraksi. Voin suositella lehtitaikinapaketin pitämistä aina pakastimessa yllätysten eliminoimiseksi.
Täytetyt paprikat
2-4 suippopaprikaa
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
ripaus chiliä
2 rkl vettä
1 tl oliiviöljyä
Halkaise paprikat, poista siemenet ja vaaleat osat. Kypsennä  paprikapuolikkaita grillivastuksen alla  molemmin puolin (n7min), kunnes ovat pehmeitä. Jäähdytä.
Laita oliiviöljy kasariin, sekoita mukaan sipulit ja mausteet ja lisää mukaan vesitilkka. Pane kansi päälle ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Sekoita 1/2 dl persiljaa silputtuna, juustokuminaa, kanelia ja  timjamia. Lisää mausteseos kasariin sekoittaen.
380 g kikherneitä vedessä  huuhdottuna
vaalea leipäviipale murustettuna
suolaa ja mustapippuria
Survo kikherneitä hieman, lisää joukkoon leipämuru ja mausteet. Lisää seokseen sipuli- mausteseos ja sekoita hyvin. Nosta paprikat laakeaan uunivuokaan ja lusikoi niille täyte. Laita vuokaan ylijäänyt täyte mukaan. Kypsennä grillivastuksen alla muutama minuutti. Täytettä riittää neljään paprikaan.
Omenalehikäiset
Yksi paketti Myllyn Paras lehtitaikinaa, appelsiinituorejuustoa, 2 kpl omenoita, kanelia ja sokeria.
Laita taikinalevyt sulamaan leivinpaperilla peitetyille pelleille. Kuori sillä aikaa omenat, poista siemenkota ja viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa levyt kahtia. Levitä appelsiinituorejuustoa levyjen keskelle omatuntosi sallima määrä. Nostele neliöille omenaviipaleet haluamallasi asettelutavalla. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 200-asteessa noin 20 minuuttia. Lehikäiset jäävät aika vaaleiksi, mutta ovat kuitenkin sopivan kypsiä. Nauti kahvin tai teen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.