sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Graavisiikaa, kesäkurpitsa-pekonirisotto ja lehtikaalisalaatti

Graavasin perjantaina siikafileen ja tänään se syötiin alkuruokana. Graavisiika voittaa mielestäni lohen. Se on kevyempää ja raikkaampaa ja parasta hyvän leivän päällä.
Löysin kaupan luomuhyllystä suomalaista lehtikaalta ja valmistin siitä lämpimän salaatin. Ohje on Elle-lehden ruokablogin Pipsalta, linkki sivupalkissani.  Sekin olisi ollut alkusalaattina hyvä, mutta sitä syötiin nyt risoton seurana. Risottoon lisäsin kasviksina kesäkurpitsaa, porkkanaa, herneitä ja tomaatteja.  Pekonikuutiot  toivat sopivan makulisän tähän italialaiseen risottoon. Banaani-appelsiinijälkkärin postaan huomenna.

Kesäkurpitsa-pekonirisotto  3 annosta
1 pienehkö sipuli silputtuna
1 pieni porkkana kuutioina
1/2 pkt / 70 g pekonia kuutioina
2 rkl korianteria silputtuna
rypsiöljyä n 1 rkl
1/2 prk/200g säilyketomaatteja
1 pieni kesäkurpitsa kuutioina
1 dl herneitä (pakaste)
2 dl pitkäjyväistä riisiä
4 dl kasvislientä
mustapippuria, parmesaaniraastetta
Liruta öljy pannulle ja kuumenna keskilämmöllä. Lisää sipulisilppu, porkkanakuutiot, pekonikuutiot ja korianteri. Ruskista, kunnes pekoni ja kasvikset saavat väriä. Lisää tomaatit ja soseuta ne pannulla. Kypsennä kunnes kastike sakenee.
Sekoita joukkoon kesäkurpitsakuutiot ja herneet. Kypsennä keskilämmöllä, kunnes kasvikset ovat al dente.  Lisää riisi ja hieman kasvislientä, lisää lientä sitä mukaa, kun neste on imeytynyt eli risoton valmistustavan mukaisesti. Kun riisi on pehmeää, mausta mustapippurilla ja ripottele joukkoon parmesaaniraaste.

Lehtikaalisalaatti
2 valkosipulinkynttä pilkottuna, 1 cm punaista chiliä pilkottuna, 2 cm inkivääriä raastettuna ja 2tl oliiviöljyä.
5 kpl lehtikaalilehteä  pääruoteet poistettuna ja revittynä, 2 rkl soijakastiketta.
Lämmitä öljy ja paista maustesilppua noin minuutin verran. Lisää pannulle lehtikaali, sekoita ja paista kaksi minuuttia. Lisää soijakastike ja paista kaksi minuuttia. Salaatti on valmista tarjottavaksi.

Graavisiikaleivät
250 g siikafileelle ripotellaan 1 tl sokeria ja 1 rkl merisuolaa. Suljetaan filee voipaperiin ja folioon. Paino päälle ja jääkaappiin reiluksi vuorokaudeksi.  Leikataan ohuiksi viipaleiksi hyvän leivän päälle. Ripottele pinnalle rosepippuria ja lisää pieni rucolan lehti mukaan. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.