keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Uunipasta

En muista, että olisin aikaisemmin tehnyt uunipastaa. Luin HS.fi-ruokasivuilta ohjeen ja päätin soveltaa oman uunipastani. Tosin pääraaka-aineet ovat samoja, mutta joiltakin osin muuttelin ohjetta. Tietysti tein pienemmän annoksen. Olen tottunut valmistamaan ns täsmäannoksia, että ei jää mitään poisheitettävää. Korkeintaan seuraavana päivänä syödään, jos on runsaammin tullut tehtyä.

Uunipasta kukkakaalitäytteellä

200 g pennepastaa
400 g kukkakaalia
vettä, suolaa
oliiviöljyä paistamiseen
2 valkosipulin kynttä
150 g ricottajuustoa
mustapippuria
2 kananmunaa
vajaa desi juustoraastetta
Irrota kukkakaalin nuput, paloittele kanta ja rapeat lehdet. Pane kaali kypsymään kiehuvaan suolattuun veteen. Kuumenna oliiviöljy pannussa. Hienonna ja kuullota valkosipuli. Nosta kypsä kukkakaali kattilasta pannuun, sekoita. Tarkista suola ja jätä kaali muhimaan miedolle lämmölle.
Pane ricottajuusto kulhoon ja notkista sitä vajaalla desillä kaalin keitinvettä.
Lisää keitinliemeen vettä ja suolaa, kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä siinä pasta. Huuhdo valutettu pasta kylmällä vedellä.  Sekoita juusto  pastan joukkoon, mausta mustapippurilla. Tarvittaessa suolalla.

Voitele uunivuoka ja levitä siihen kerroksittain pastaa ja kukkakaalia, päällimmäiseksi pastaa. Riko munat ja sekoita joukkoon juustoraaste. Kaada pastan pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on rapea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.