sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Uunilohi juustokermalla, vihreä salaatti ja hedelmäsalaatti

Valion uudet maustetut ruokakermat sopivat mielestäni hyvin kanalle ja kalalle. Valmistin uunilohta ja käytin savunmakuista Kippari- juustoruokakermaa.

Uunilohi Kipparikastikkeessa

iso filee norjalaista merilohta
mustapippuria
suolaa
1 prk Kippari juustoruokakermaa

Laita lohifilee nahkapuoli alaspäin uunipellille. Rouhi lohelle mustapippuria ja ripottele päälle suola. Kaada lohelle ruokakerma. Kypsennä 180-asteessa noin 30-40 minuuttia. Valele paiston aikana valunutta kermaa lohelle.
Uunilohen seuraksi sopi perinteinen perunamuusi. Lisäksi jäljempänä kerrottua parsakaalisalaattia.

7 kommenttia:

  1. Ihan uusi tuttavuus tuo mainitsemasi Kippari juustoruokakerma. Ostoslistalle siis.

    VastaaPoista
  2. Sooloilija,
    Nyt tuo juustokerma on hullaannuttanut minut ja toinen on tomaatti-vuohenjuusto, jota kokeilin broilerin kanssa. Siitä myöhemmin.

    Yaelian,
    kyllä ja vieraatkin tykkäsivät.

    VastaaPoista
  3. Rakastan Kippari-juustoa, sitä siivutettua. Tätä ruokakermaa en olekaan vielä kokeillut. Kiitos taas vinkistä.

    VastaaPoista
  4. Ihanaa lohiruokaa taasen. Tuota ruokakermaa ptiäisi kokeilla, tykkään nimittäin kovasti Kippari-juustosta.

    VastaaPoista
  5. Tytti,
    Kiitos visiitistä ja Kipparia siis.

    Sanna,
    Luin ensin, että lohturuokaa. Ja kyllähän se lohiruoka on sitäkin.
    Kiitos käynnistä

    VastaaPoista
  6. Nam, vaikuttaa herkulliselta! Ja taas vähän uutta makua kalalle, jota pitäisi käyttää enemmän...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.