lauantai 7. maaliskuuta 2009

Sinappisilakkalaatikko


Silakat ovat edullista kalaa. Ne ovat kalojen suosikkilistani kärkipäässä. Tänään ne maksoivat fileoituina 5,90 euroa kilo. Taas kypsytin ruokaa uunissa. Se on niin vaivatonta. Mukailin hieman Ruokamaailman silakkaohjetta. Tätä kannattaa silakoista tehdä.













Sinappisilakkalaatikko


600 g silakkafileitä
suolaa, käytän ruususuolaa
8 isohkoa perunaa
1 iso sipuli tai 2 pienempää
2 valkosipulinkynttä
2 tl kuivattua tilliä
4 dl maitoa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
3 rkl sinappia, käytin Edmond Fallot
ranskalaista sinappia

Mausta silakat suolalla. Kuori ja viipaloi perunat. Leikkaa sipuli ja valkosipulinkynnet silpuksi.
Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Voitele uunivuoka ja lado ensin perunaviipaleita, sitten silakat kerroksittain, ripottele tilliä väliin. Lisää silakoiden päälle kuullotettu sipulisilppu. Sekoita sinappi 1 dl kermaa ja valele vuokaan. Peitä kalat lopuilla perunaviipaleilla. Sekoita keskenään maito, loppu 1 dl kerma ja kananmunat. Kaada seos vuokaan. Paista laatikkoa uunissa 200 asteessa noin 1 tunti.

1 kommentti:

  1. Heissan, mistäs kauoasta ostit tuon Fallotin sinapin?

    Kiitos!
    pekka

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.