Silakoiden esikäsittely
Poista silakkafileistä (1kg) nahka.Valmista liotusliemi, 7 dl vettä, 2 tl suolaa, n. 1,5 dl väkiviina-etikkaa.
Laita silakkafileet noin 5 tunniksi etikkaveteen. Valuta fileet ja jatka jalostusta eteenpäin.
Valkosipulisilakat

1 dl kermaviiliä
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
ripaus sokeria
ripaus jauhettua maustepippuria
3 rkl tillisilppua
Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja laita fileet siihen maustumaan. Saavat maustua kylmässä n. vuorokauden.
Sinappisilakat
n. 500 g valutettuja nahattomia silakkafileitä
0,75 dl sokeria
4 rkl sinappia
2 tl suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl tillisilppua
Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja laita fileet siihen maustumaan. Maustumisaika n 1 vrk.
Käytin molempien maustesilakoiden säilöntään puolen litran lasipurkkeja, joissa on tiiviit kannet. Ne sopivat myös nostettaviksi purkeissa suoraan pöytään.
Lasimestarin silli

0,5 dl väkiviinaetikkaa
1 dl vettä
0,5 dl sokeria
puolikas punasipuli
puolikas porkkana
3 maustepippuria rouhittuna
1 laakerinlehti
1 tl sinapinsiemeniä
Leikkaa fileet reilun sentin viipaleiksi. Kiehauta etikka ja vesi, liota joukkoon sokeri ja suola. Jäähdytä. Lado sillipalat, sipuli- ja porkkanaviipaleet sekä mausteet kerroksittain lasitölkkiin. Kaada mausteliemi päälle. Saavat maustua jääkaapissa pari päivää. Tämä annos on puolitettu.
Halusin samalla tehdä myös silliä pienen annoksen. Valmistuivat vaivattomasti samalla kertaa silakoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.