lauantai 14. tammikuuta 2012

Lämmin porkkana-omenasalaatti kalalle

Tänään piti paistaa ruisjauhoissa kieriteltyä kuhafilettä, vaan toisin kävi. Lähimmässä kaupassa ei ole kalatiskiä eikä torilla ollut yhtään kalamyyjää. En silti luopunut alkuperäisestä ajatuksestani. Lämpimän salaatin kumppaniksi valitsin kylmäsavukirjolohta. Sekin sopi hyvin. Juomaksi sopi punaviini. Nimittäin puolikas pullollinen oli käytettävä. Se oli vielä ihan hyvää, oikeastaan se oli hieman aromikoitunut odottaessaan tätä hetkeä.

Lämmin porkkana-omenasalaatti kylmäsavulohelle 2:lle

2 isoa porkkanaa
puolikas purjo (vaalea osa)
1 iso vihreä omena
kourallinen rucolaa
2 tl currya
ripaus ruususuolaa
voi/rypsiöljyä
1/2 dl kasvislientä fondista
Kuori porkkana  ja omena. Leikkaa vinoiksi viipaleiksi, omena puolikasviipaleiksi. Huuhtele ja kuivaa rucola.
Huuhtele purjo ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
Kuumenna pannulla voi/öljyseos paahteiseksi. Lisää curry pannulle ja kääntele hetki. Lisää pannulle porkkanaviipaleet ja kuullota muutama minuutti, älä ruskista.  Lisää purjo, omena ja rucola. Kääntele minuutin verran, ripauta mukaan hieman suolaa. Kaada kasvisliemi pannulle. Hauduta kannen alla erittäin miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat al dente.  Annostele ja nauti kylmäsavulohen kanssa. Sopii myös paistettujen kuhafileiden kera.
Jos on oikein kova nälkä, voit kypsentää annokseen joko riisiä tai perunaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.