sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Häränhännät portterissa

Häränhäntiä ei ole kovin usein kauppahallin lihamestarinkaan tiskissä. Nyt niitä oli ja pitihän minun niitä ostaa. Pitkään haudutettu liharuuoka on hyvää ja varsinkin näissä on hyvin täyteläinen aromikas maku. Nyt nautittiin punaviinin kera. Vaalea leipä sopi hyvin liemeen kastettuna lisäkkeeksi. Liemestä jäi vielä keittopohjaksi juureskeitolle ensi viikolle.

Häränhännät portterissa

1 kg pilkottuja häränhäntiä
1 iso keltasipuli
1 iso punasipuli
2 isoa valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1/2 pkt (80g) amerikanpekonia
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria rouhittuna
2 timjaminoksaa
2 persiljanoksaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 pullo portteria
n. 3 dl lihalientä fondista
Kuori ja leikkaa sipulit lohkoiksi. Riko valkosipulinkynnet litistämällä ja silppua. Kuori porkkanat ja pilko 2 sentin paloiksi.  Leikkaa pekoni poikittain parin sentin suikaleiksi.
Kuumenna öljy pannussa ja ruskista häränhäntäpalat hyvin joka puolelta. Nosta häränhännät uunipataan. Ripottele pinnalle suola ja mustapippurirouhe. Alenna lieden lämpötilaa ja kuullota pannulla pekoni ja sipulit samalla pannulla kuin lihat. Lisää pekoni, sipulit ja porkkanat pataan. Sido timjamin- ja persiljanoksat kimpuksi paistinlangalla ja pane pataan. Lisää tomaattipyree ja kaada mukaan portteri. Lisää lihalientä niin, että lihapalat peittyvät.
Laita pata uuniin 150-asteeseen. Kääntele lihapaloja kypsentämisen aikana. Kokeile kypsyyttä 3 tunnin kuluttua. Tarvittaessa jatka vielä kypsyttämistä
Tarjosin lisukkeena vaaleaa leipää.  Alkusalaatiksi sekoitin mozzarellasalaatin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.