Lohi ja kikhernesalaatti

rypsiöljyä
paprikaa jauheena
mustapippuria
suolaa
-
1 punasipuli
1 paahdettu säilötty paprika
1 prk kikherneitä
2 tl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunakuorta
suolaa ja mustapippuria
Poista lohifileestä nahka ja leikkaa kolmeen osaan. Paista kevyesti pannulla öljyssä ja mausta.
Siirrä uunivuokaan ja kypsennä 200-asteessa n 12 minuuttia.
Huuhdo ja valuta kikherneet. Silppua punasipuli, kuutioi paprikat. Sekoita. Purista päälle sitruunamehua ja raasta kuorta. Mausta. Sekaan voi silputa reippaasti persiljaa, se jäi minulta nyt pois.
Tomaattiriisi

suolaa
2 dl basmatiriisiä
1 tl oliiviöljyä
2 tl tomaattipyrettä
2 luumutomaattia
1 dl kevätsipulia
suolaa ja pippuria
Keitä riisi kypsäksi n 12 minuuttia. Valuta. Lohko kuutioiksi kuoritut luumutomaatit. Huuhtele ja pilko kevätsipuli. Sekoita oliiviöljy ja tomaattipyree. Lisää kaikki em ja mausteet riisiin. Sekoita ja lämmitä hetki.
Herkulliselta kuulostaa!
VastaaPoistaKiito yaelian. Olikin hyvää. Ja vähän hiilareita.
VastaaPoista