lauantai 17. maaliskuuta 2018

Jauheliha-perunalaatikko

Pitkästä aikaa valmistin perinteistä laatikkoruokaa.
Jauheliha sopii hyvin perunan kera ja ruoka valmistuu esikäsittelyjen jälkeen 
vaivattomasti uunissa kypsyen. 


Jauheliha-perunalaatikko

400 g naudanjauhelihaa 10%
1 iso sipuli hienonnettuna 
1 tl paprikaa, suolaa, maustepippuria
Kuullota sipulisilppu kasvis/voirasvassa
Lisää jauheliha ja ruskista se. Mausta yllä kerrotuilla mausteilla
n 500 g perunoita
juustoraastetta
 kuori ja leikkaa puolikasviipaleiksi
Kokoa raaka-aineet voideltuun uunivuokaan.
Pohjalle perunaviipaleita. Mausta, suola ja pippuri.
Lisää jauhelihaseosta ja juustoraastetta
Jatka samoin perunaa, mausteet, jauhelihaseos, juustoraastetta
Samoin kolmas raita.
Päälle perunaviipaleet.
3 dl maitoa, kaada vuokaan
Viimeiseksi päälle juustoraaste (käytin pizzajuustoa)
Paista uunin 225-asteessa n 45 minuuttia.  
Lopputulos on hyvä ja maukas

Lisukkeeksi romainesalaattia
 
Yksinkertaista, mutta hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.