perjantai 12. tammikuuta 2018

Peruna-lihalaatikko

 Tiistaina valmistin lihapataa naudanlihasta.
Siitä jäi sopivasti ja valmistin uunissa kypsytettynä peruna-lihalaatikon.
Helppoa ja hyvää ruokaa.

Peruna-lihalaatikko 4 annosta

n 350 g lihapadassa hautunutta naudanlihaa
n 1 kg puikulaperunoita 
1 tl suolaa
2 1/2 dl täysmaitoa
n 40 g kasvisrasvaa
2 kananmunaa

Pieni haarukalla lihapalat.
Kuori ja keitä puikulaperunat suolalla maustetussa vedessä.
Soseuta ja kaada täysmaito mukaan, lisää kasvisrasva.
Sekoita tasaiseksi  Vatkaa kananmunat kevyesti ja lisää seokseen.
Lisää hieman suolaa. Sekoita mukaan lihaseos.
Voitele vuoka ja nosta peruna-lihaseos vuokaan.
Lisää päälle kasvisrasvanokareita.
Kypsennä uunin 175-asteessa noin 40 minuuttia.    

Valmis annos salaatin kera.

2 kommenttia:

  1. Tämän reseptin nappaankin heti mukaani. Meillä on isäntä parhaillaan leikkauksessa, kun meni leukaluu poikki. Ilmeisesti pitäisi nyt ainakin seuraava kuukausi elää pelkällä "liemiravinnolla". Tästä saisi aika helposti muokattua pillin kautta kulkevan version.

    VastaaPoista
  2. Tästä voi lihaliemen kera saada keiton. Paranemista sinne virtuaalikukkien myötä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.