sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Kananpojan fileepihvit sitruunarisotolla


Jokin aika sitten valmistin sitruunarisottoa ja yhdistin 
risotolle kananpojan fileet. Yllättävän maukas ruoka, jota valmistan jatkossakin.

Sitruunarisotto
1 pieni sipuli pienittynä
2 rkl rypsiöljyä
2 dl arborio risottoriisiä
4 dl kanalientä
1 dl juustoa raastettuna
1/2 tl mustapippuria jauhettuna
sitruunapuolikkaan mehu ja kuoriraaste
2 kevätsipulinvartta hienonnettuna
1 rkl  kasvis/voiseosta
Kuullota pienitty sipuli kattilassa rypsiöljyssä.
Lisää riisi ja kuullota pari minuuttia. Kaada joukkoon kanalientä,
anna sen imeytyä riisiin sekoitellen. Lisää kiehuvaa kanalientä 
vähitellen ja koko ajan sekoittaen, kunnes neste on imeytynyt riisiin..
Risotto on kypsää  15 minuutissa  
Sekoita mukaan juustoraaste, mustapippuri, puolikkaan sitruunan mehu ja kuoriraaste,
hienonnettu kevätsipuli ja kasvis/voiseos. Tarvittaessa suolaa.

Paistetut fileepihvit 
Paista fileepihvit voissa pannulla. Mausta broilerimausteella ja suolalla.
 Nosta pihvit pannulta odottamaan.
Kastike
Sekoita 1tl maizenaa pannulla olevaan rasvaan ja lisää joukkoon 1 1/2 dl ruokakermaa.
Anna kiehua  keskilämmöllä noin kaksi minuuttia. Sekoita koko ajan.
Nosta fileepihvit takaisin pannulle kastikkeen joukkoon.
 Tämä ruoka maistui, sitruunarisotto sopii kanaruokiin.
 

2 kommenttia:

  1. Kiitos, tätä meillä tänään!

    sannakoo

    VastaaPoista
  2. Kiitos käynnistä sannakoo Tervetuloa toistekin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.