torstai 4. tammikuuta 2018

Broileri uunissa kypsytettynä

 
 Joulukinkun jälkeen valmistin kevyempää.
Ostin pakastetun broilerin ja sulatin sen hitaasti jääkaapissa.
Maustoin ja paistoin uunissa. Viime sunnuntaina nautittiin broilelriateria.
Täytyy myöntää, että broileri oli parempaa kuin kinkku.   

Uunibroileri 

1 kokonainen broileri
n 30 g voita broilerin sisälle hieman levitettynä
n 6 kynttä isosta valkosipulista
1 sitruuna pestynä ja viipaloituna
1 rkl rakuunaa, 1 rkl currya, suolaa ja mustapippuria
rypsiöljyä
Laita broilerin sisälle voi, valkosipulin kynnet, sitruunaviipaleet ja rakuuna
sekä suolaa ja pippuria.
Voitele broileri tilkalla rypsiöljyä.
Hiero pintaan curry, suola ja pippuri.
Sido broilerin koivet kiinni.
Nosta vuoassa uuniin, paista 200 asteessa n tunti. 
Tarkista kypsyys tikulla. Pistä tikku reisitaipeeseen, jos neste on kirkasta broileri on kypsä. 
Siirrä kypsä broileri tarjoiluvadille ja levitä vadille viipaloitua omenaa. 
Omenat sopivat hyvin broilerille.

Broileri lisukkeineen lautasella.
Riisiä, hedelmäistä salaattia ja avokadoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.