lauantai 9. joulukuuta 2017

Pannacottamustikkakakku


Muutama päivä sitten leivoin helpon pannacottakakun.
Valitsin pohjaksi Myllyn Paras kauramuropakastetaikinan.
Se toimi ihan hyvin tässä kakussa. Keitin pakastemustikoista marmeladin,
Dansukkerin marmeladisokerilla ohjeen mukaan.
Pohjan paistoin uunissa kypsäksi.

Pannacottamustikkakakku  

Pohja
Anna pakastepohjan sulaa noin 20 minuuttia huoneenlämmössä.
Kauli taikina vuokaan sopivaksi ja pyöreäksi.
Painele pohjaksi ja reunoille silikonivuokaan.
Voitele rasvalla pohjalevy, reunoja ei tarvitse voidella.
Paista pohjaa 200-asteessa noin 20 minuuttia, kokeile kypsyys.
Anna jäähtyä.

Täyte   
Kattilaan 1 litra pakastemustikoita hieman sulaneina. Lisää tilkka vettä.
n 160 g/ puolikas paketista marmeladisokeria. Keitä n 10 minuuttia.
Kaada purkkiin ja anna jähmettyä sakeaksi.
Levitä täyte kypsälle, jäähtyneelle pohjalle.

Pannacotta
4 liivatelehteä upota kylmään veteen
4 dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria ja 1 rkl vaniljasokeria
2 dl luomujogurttia
Mittaa kattilaan kerma ja sokeri kuumenna kiehuvaksi sekoitellen.
Siirrä liedeltä ja lisää vaniljasokeri.
Purista liivatteista vesi pois ja liota ne kuumaan kermaseokseen.
Lisää jäähtyneeseen seokseen luomujogurtti sekoittaen 
Nosta kulho jääkaappiin ja anna seoksen hyytyä hetki
Kaada pannacotta mustikkaseoksen päälle vuokaan.
Anna hyytyä yön yli.

Raastoin valmiin hyytyneen kakun päälle tummaa 45%:n suklaata
Lisäsisin vielä klemettiinia paloina, sopi suklaan seuraksi.




Mukavaa joulunodotusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.