torstai 28. heinäkuuta 2016

Perunasalaatti loimulohella - Savulohileivät

 Tänään nautittiin graavilohesta lounaalla ja illallisella loimulohta perunasalaatilla.
Loimulohi ei yltänyt savulohen tasolle, joten valitsen jatkossa savustettua lohta.
Tietysti laatu ja maku vaihtelee, mutta tämä loimulohi oli liian kuivaa.
Onneksi mehukas perunasalaatti pelasti lopputuloksen.

500 g keitettyjä, kylmiä ja lohkottuja uusia perunoita
2 dl kermaviiliä
pala kurkkua kuutioituna
3/4 dl hienonnettua punasipulia
vajaa desi hienonnettua tilliä
suolaa, rouhittua valkopippuria
 *
n 300 g loimulohta paloiteltuna 
Pese ja leikkaa perunat pieniksi lohkoiksi, kiehauta kypsiksi.
Anna jäähtyä.
Sekoita kermaviili, kurkkukuutiot, sipuli, tilli ja mausteet.
Kääntele joukkoon perunat.
Nosta salaatti tarjoilulautaselle, levitä pinnalle tilliä.
Paloittele lohi ja lisää se salaatin reunoille.

 Illallinen

Lounaalla lohileivät
Ruisleipää, levitettä, ohuita kurkkuviipaleita,
erinomaista graavilohta, tilliä
Ruisleipä ja lohi ovat todella hyvä pari.

2 kommenttia:

  1. Tänään ajatelin tarjota keitettyjä perunoita, kananamunia ja kylmäsavulohta lounaaksi, kun tuli vieraita ransakasta. Toisaalta voisinhan tehdä tällaistakin, näyttää ja kuulostaa hyvältä <3

    VastaaPoista
  2. Suunnitelmasi kuulostavat herkullisilta. Luulen, että lohi ja lisukkeet, kuten perunasalaatti tai keitetyt perunat, ovat hyvä valinta vieraita ajatellen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.