tiistai 22. lokakuuta 2013

Possu-juurespata

Kodinkuvalehdessä oli sen verran herkullinen possupataohje,
että sitä halusin kokeilla  tänään. Oikeastaan tämä on possu-juurespata,
sillä juureksilla on hyvin näkyvä ja maistuva rooli tässä pataruoassa.
Herkullisen mehevää padasta tulikin. Possunkasler oli suussasulavan mureaa.

Possu-juurespata ( 8 annosta)
900 g porsaan kassleria
3 porkkanaa paloina
200 g lanttua paloina
5 kotimaista omenaa paloina
2 sipulia lohkoina
8 dl vettä + 2 lihaliemikuutiota
2 laakerinlehteä, 8 maustepippuria, 2 rkl sinappia
desi kermaa ja 3 rkl vehnäjauhoja (ap ohje 1 prk smetanaa)
Leikkaa kassler reiluiksi paloiksi
Kuori juurekset ja leikkaa reiluiksi paloiksi
Ruskista liha ja juurekset sekä omenat useassa erässä voissa pannulla
Laita ainekset isoon pataan. Kiehauta lihaliemi ja lisää pataan.
Kypsennä ruokaa ensin 175- asteessa 45 minuuttia.
Laita kansi päälle ja alenna lämpö 150.asteeseen ja
jatka kypsentämistä vielä 35 minuuttia.
Sekoita kermaan jauhot ja lisää sekoittaen pataan.
Anna kypsyä vielä uunissa 10 minuuttia.
Tarkista maku ja lisää hieman suolaa.
Tarjoa keitetyn risottoriisin kanssa

2 kommenttia:

  1. Padat ovat mun herkkuja. Muhiminen tuo maut niin ihanasti esiin ja tietenkin kasviksia on oltava runsaasti:)

    VastaaPoista
  2. Sama täällä, mutta valmistan niitä harvoin. Ovat aika tuhtia tavaraa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.